How bursa ısı pompası can Save You Time, Stress, and Money.

Bu çOkay önemli bir emisyon miktarı. Karşılaştırarak örnek verecek olursak; bu miktarın Avrupa'daki tüm otomobillerin yıllık CO2 emisyonlarına eşit olduğunu söyleyebiliriz. Yakın geleceğin en etkin iklimlendirme teknolojilerinden biri olarak kabul edilen ısı pompalarının Avrupa'da satış adeti 2023 yılında three milyon adeti aştı. Avrupa ülkelerinde ısı pompasına çAlright ciddi bir devlet desteği söz konusu. Bu destekler de bölge pazarında rekabeti artırıyor. Avrupa'daki ısı pompası konusundaki bu gelişmelere baktığımızda gelecekte Türkiye için de bazı devlet desteklerinin olacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Değişken soğutucu akışı sistemi olarak tanımlanabilen VRF, tek bir dış mekan ünitesiyle birden fazla iç ünitenin kontrolünü sağlıyor.

  Bursa Minareliçavuş OSB’de kurulan ısı pompası üretim tesisi Ağustos ayında üretime başlayacak. Çevreci gaz kullanımı ile doğa dostu olan Copa ısı pompaları 7 aşamalı sessizlik teknolojisine ve uzaktan erişim imkanına sahip.

COPA Isı Sistemleri Genel Müdürü Oktay Erdinç, “Dünya genelinde tüketim alışkanları ve gereksinimler, dünyanın sunduğu kaynaklarla karşılanamayacak bir seviyeye geldi. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için enerjiyi ve kaynakları verimli kullanmak gerekiyor. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile hızlanan iklim mücadelesi hareketi dünya çapında bir dönüşüm başlattı. Avrupa Birliği ülkelerinin karbon salımını azaltmak için koyduğu hedefler doğrultusunda; soğutma alanında daha çevreci gazların kullanımı, cihaz verimlilik performanslarının yükseltilmesi ve verimlilik değerleri yüksek ürünlerin kullanımı zorunlu hale getirildi.

twenty yıldır ihracatta lider olan COPA, three,5 milyon euroluk yatırım ile ısı pompası tesisi kuruyor. Bursa’da kurulan tesiste yılda yaklaşık one hundred bin adet ısı pompası üretilecek. EHPA (Europian Heat Pump Affiliation) üyesi ve Türkiye’de üretim yapan ilk firma olan COPA bu yeni yatırımı ile Avrupa’ya en yakın ısı pompası üretim tesislerinden birine sahip olacak.

Bu World-wide-web sitesinde yer alan yazılı ve görsel içerik, Nasıl Bir Ekonomi'nin izni olmaksızın kaynak gösterilse dahi kısmen ya da tamamen kopyalanamaz, başka yerde kullanılamaz.

COPA, yeni yatırımı sonucunda üreteceği ısı pompalarını Türkiye’nin yanı sıra, başta İngiltere, Almanya, Polonya gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihraç etmeyi hedefliyor.

Hava, su ve toprak gibi doğal kaynaklarda hazır bulunan ısı enerjisini alıp bu enerji ile ısıtma ve soğutma yapabilen ısı pompaları düşük enerji tüketimi sayesinde konutlarda, binalarda ve uygulama alanlarında yüzde 80’e varan enerji tasarrufu sağlıyor.

Şantiye®nin son sayısı da dahil 1988 yılından bugüne kadar yayınlanan TÜM SAYILARINA E-Dergi olarak göz atmak için lütfen tıklayın... 

COPA, ısı pompası ürünlerini başta İngiltere, Almanya, Polonya gibi Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihraç etmeyi hedefliyor. Çevreci gaz kullanımı ile doğa dostu olan COPA ısı pompaları 7 aşamalı sessizlik teknolojisine ve uzaktan erişim imkanına sahip.

Yer kaynaklı ısı pompaları, toprağın altındaki sabit sıcaklıktan enerji çekerek çalışır. Bu sistemler, en yüksek verimliliği sunar ve hem ısıtma hem de soğutma sağlar. İlk kurulum maliyetleri yüksektir, ancak uzun vadede enerji tasarrufu sağlarlar.

Çelik panel radyatör üreticisi COPA Isı Sistemleri, yüzde a hundred Türk sermayesi ile gerçekleştirdiği yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. twenty yıldır iklimlendirme sektöründe ihracatta lider konumda olan COPA, 3,5 milyon euroluk bir yatırımla ısı pompası üretim tesisi kurarak, sektördeki varlığını güçlendirdi.

COPA Isı Sistemleri Genel Müdürü Oktay Erdinç, “Dünya genelinde tüketim alışkanları ve gereksinimler, dünyanın sunduğu kaynaklarla karşılanamayacak bir seviyeye geldi. İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için enerjiyi ve kaynakları verimli kullanmak gerekiyor. Birleşmiş Milletler tarafından açıklanan Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Avrupa Yeşil Mutabakatı ile hızlanan iklim mücadelesi hareketi dünya çapında bir dönüşüm başlattı. Avrupa Birliği ülkelerinin karbon salımını azaltmak için koyduğu hedefler doğrultusunda; soğutma alanında daha çevreci gazların kullanımı, cihaz read more verimlilik performanslarının yükseltilmesi ve verimlilik değerleri yüksek ürünlerin kullanımı zorunlu hale getirildi.

 Uluslararası Enerji Ajansı’nın yayınladığı “the way forward for Heat Pumps” (Isı Pompalarının Geleceği) Raporu’na göre ısı pompalarının küresel CO2 emisyonları 2030 yılında en az five hundred milyon tona ulaşacak ve Avrupa’daki tüm otomobillerin yıllık CO2 emisyonlarına eşit miktarda azaltma sağlayacak. Yakın geleceğin en etkin iklimlendirme teknolojilerinden biri olarak kabul edilen ısı pompalarının Avrupa’da satış adeti 2023 yılında 3 milyon adeti aştı. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *